19.1 C
London
Saturday, June 25, 2022
19.1 C
London
Saturday, June 25, 2022

Nick Griffin, un politician din Marea Britanie vrea să se refugieze în Ungaria

Fostul lider britanic de extremă dreapta Nick Griffin a declarat că vrea să se refugieze în Ungaria, datorită “rolului predominant” al acestei ţări în lupta împotriva imigraţiei în Europa, relatează AFP, conform agerpres.

Fostul deputat european a precizat că vrea să se stabilească în Ungaria “în următoarele şase luni“, pentru că acest stat central-european a devenit, în opinia sa, un model de “suveranism” şi de luptă împotriva imigraţiei, sub conducerea liderului conservator Viktor Orban.

Sunt convins că atunci când în Europa de Vest vor începe adevăratele probleme cu Al-Qaida şi Statul islamic, va exista un flux de europeni către Ungaria“, a declarat Griffin pentru site-ul ungar 444.hu.

Sper că Ungaria, guvernul ungar şi poporul ungar îi vor primi pe aceia care vor fi refugiaţi autentici din Europa Occidentală, dar îi vor respinge pe liberalii responsabili de această situaţie”, a adăugat Nick Griffin.

- Advertisement -

Fost lider al Partidului Naţional Britanic, din fruntea căruia a demisionat în 2014 după ce l-a condus timp de 15 ani, Griffin (58 de ani) a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un colocviu organizat pentru a denunţa acţiunile în favoarea imigranţilor susţinute de miliardarul american de origine ungară George Soros, care este de altfel în mod regulat ţinta criticilor lui Viktor Orban.

Premierul ungar, adeptul unei politici dure împotriva imigraţiei musulmane, a dispus ridicarea de ziduri antiimigranţi la graniţele cu Serbia şi Croaţia şi a anunţat reintroducerea detenţiei sistematice a tuturor solicitanţilor de azil pe perioada examinării cererilor, iar în februarie s-a declarat gata să le acorde azil cetăţenilor europeni care vor să “regăsească Europa pe care au pierdut-o în propriile ţări“, aminteşte France Presse.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: