11 C
London
Thursday, May 13, 2021

“niciunui cetățean European care trăiește legal în prezent în Regatul Unit nu i se va cere să părăsească” țara după Brexit.

- Advertisement -

Luni, 26 iunie, prim-ministrul britanic Theresa May a spus că “niciunui cetățean al Uniunii Europene care trăiește legal în prezent în Regatul Unit nu i se va cere să părăsească” țara după Brexit.

Știu că există o neliniște legată de ceea ce li se va întâmpla cetățenilor europeni. Dar astăzi țin să calmez aceste neliniști. Vreau să îi asigur pe deplin pe oameni că, în baza acestor planuri, niciunui cetățean UE aflat în prezent în mod legal în Marea Britanie nu i se va cere să plece în momentul în care Marea Britanie va ieși din UE. Vrem ca voi să rămâneți“, a spus Theresa May.

Celor 3,2 milioane de persoane aflate în această situație, Theresa May le-a dat asigurări că sunt “parte integrantă a țesutului economic și cultural” al Marii Britanii.

Un document de 15 pagini privind detaliile ofertei guvernului britanic pentru cetățenii UE instalați în Regatul Unit a fost dat publicității în timpul intervenției Theresei May în fața deputaților.

- Advertisement -

Conform proiectului guvernului, cetățenii europeni îți vor păstra drepturile actuale până la data ieșirii Marii Britanii din UE, după care vor trebui să solicite obținerea unui nou statut.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news