13.4 C
London
Friday, October 15, 2021
13.4 C
London
Friday, October 15, 2021

NHS se pregăteşte să scoată un vaccin împotriva coronavirusului după Crăciun

Sistemul public de sănătate britanic NHS se pregăteşte să scoată un vaccin împotriva coronavirusului la scurt timp după Crăciun.

Procesele au arătat că va reduce infecţiile şi va salva vieţi, a dezvăluit Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic.

- Advertisement -

El le-a spus parlamentarilor că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford şi fabricat de AstraZeneca arată că ar putea fi administrat masiv încă din decembrie.

Mii de angajaţi ai NHS urmează să fie instruiţi pentru a administra un vaccin înainte de sfârşitul anului.

Guvernul a schimbat legea în acest weekend pentru a extinde numărul profesioniştilor din domeniul sănătăţii capabili să vaccineze publicul.

Regulamentele vor permite farmaciştilor, medicilor stomatologi, moaştelor şi paramedicilor să administreze vaccinul.

Nu suntem la ani lumină distanţă de asta. Nu este o sugestie total nerealistă faptul că am putea lansa un vaccin la scurt timp după Crăciun. Acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra internărilor şi deceselor din spitale,” a spus Van-Tam luni, într-un briefing cu parlamentarii.

Primele vaccinuri vor fi administrate persoanelor în vârstă şi vulnerabile, iar vaccinarea celor mai expuşi riscului va dura câteva luni. “Majoritatea oamenilor nu va primi vaccinul,” mai notează The Times.

Boris Johnson a avertizat săptămâna trecută că s-ar putea să nu existe niciodată un vaccin, dar cei din apropierea lui spun că a făcut acest lucru, deoarece guvernul nu vrea să promită şi să nu poată să livreze un vaccin.

Un oficial al Departamentului de Sănătate a confirmat că un „program de instruire robust şi cuprinzător” a fost dezvoltat de NHS şi Public Health England pentru a instrui mai mulţi oameni să administreze vaccinul.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: