9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Negociatorul Comisiei Europene “Uniunea Europeana nu are nevoie de City of London”

Potrivit The Guardian, Michel Barnier, negociatorul Comisiei Europene pentru Brexit, a declarat ca Uniunea Europeana nu are nevoie de City of London, centrul financiar al Londrei.

Acesta i-a transmis practic Theresei May ca incercarea acesteia de a obtine o intelegere speciala pe tema sectorului financiar dupa Brexit nu va avea sorti de izbanda.

Barnier a declarat ca City of London, in contextul in care UK va renunta la piata unica, va avea acelasi regim ca Wall Street, in raport cu Uniunea Europeana.

Declaratia lui Barnier a fost facuta la o reuniune a ministrilor de Finante care a avut loc la Sofia.

- Advertisement -

Oficialul european responsabil cu negocierea Brexitului din partea Uniunii Europene a tinut sa precizeze ca UE nu este dependenta de centrul financiar al Londrei, asa cum sugereaza unii politicieni.

Barnier a declarat ca atat timp cat Marea Britanie va pastra standardele europene in ceea ce priveste sectorul financiar nu vor exista probleme din partea Uniunii Europene in a coopera cu Regatul Unit astfel incat schimbarile sa nu fie resimtite negativ de mediul de afaceri britanic sau european.

Potrivit ministrului britanic de Finante, negocierile asupra sectorului financiar dintre UE si UK sunt inca in faza incipienta.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: