19 C
London
Monday, June 27, 2022
19 C
London
Monday, June 27, 2022

Muncitorii români din Marea Britanie, căutați pentru cunoștințele lor

Muncitorii români care lucrează în construcții, în Marea Britanie, reprezintă 26% dintre angajații proveniți din spațiul UE și sunt căutați, în special, pentru cunoștințele lor, nu pentru că s-ar mulțumi cu un salariu mai mic, arată un sondaj realizat în rândul a 600 de angajatori din domeniu de către Construction Industry Training Board (CITB), o instituție afiliată guvernului care are ca scop calificarea muncitorilor.

Potrivit sondajului, 22% dintre angajatorii din construcții din Marea Britanie spun că muncitorii veniți din alte state, precum România, au o etică de lucru mai bună decât colegii lor din Marea Britanie.

Sondajul arată că angajatorii spun că preferă muncitorii străini pentru cunoștințele lor și doar 1% angajează muncitori români sau polonezi pentru că aceștia s-ar mulțumi cu salarii mai mici.

Peste o treime dintre angajatori spun că problema cu care se confruntă este că nu găsesc muncitori calificați.

- Advertisement -

Angajații din statele UE, printre care și cei români, sunt întâlniți în principal în Londra și în jurul capitalei britanice și mai puțin în regiunile provinciale. Potrivit sondajului, peste două treimi din muncitorii proveniți din alte state UE au o calificare.

Potrivit studiului, 22% dintre angajații din construcții nu îndeplinesc o funcție anume, ci se îndeletnicesc cu lucruri generale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: