1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

Muncitori est-europeni se întorc acasa din cauza deprecierii lirei

Scăderea valorii lirei britanice după referendumul UE îi determină pe unii imigranți din Europa de Est să plece din UK.

După referendumul UE lira sterlină s-a depreciat considerabil.

Aceasta a cunoscut o scădere a valorii sale pe piețele financiare de circa 18- 20 % în raport cu dolarul american și moneda europeană euro. În aeroporturi au existat zile în care se putea cumpăra o liră sterlină cu un euro sau chiar mai puțin, reprezentând cea mai mică rată de schimb pentru moneda britanică de la introducerea monedei unice europene. Această depreciere a avut efecte atât asupra economiei Regatului Unit, cât și asupra populației, deoarece puterea de cumpărare în UK a scăzut în ultimele luni de zile.

Printre cei afectați de această situație se numără și muncitorii imigranți din Europa, în special cei din statele din centrul și estul continentului (Polonia, România, Ungaria, Bulgaria, Cehia și Slovacia).

- Advertisement -

Aceștia din urmă reprezintă peste 50 % din totalul cetățenilor UE aflați în Marea Britanie, circa 2 milioane de oameni. Unul dintre domeniile de activitate în care est-europenii au început să plece din Regatul Unit este sectorul transporturilor.

Șefii companiilor din logistică spun că șoferii din țările est-europene părăsesc UK pentru alte state din UE sau pleacă acasă, deoarece veniturile lor au scăzut considerabil din cauza deprecierii lirei sterline raportat la monedele țărilor de origine ale acestora, informează express.co.uk.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: