7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.1 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Munca de polițist din Marea Britanie presupune un grad de calificare tot mai ridicat

Toți polițiștii din Anglia și Țara Galilor vor trebui să aibă studii superioare începând cu anul 2020 a anunțat Colegiul de Poliție. Măsura este necesară din cauza complexității tot mai mari a combaterii infracționalității.

Cei ce doresc să devină polițiști pot absolvi un “curs de ucenicie” de trei ani, un curs post-universitar de conversie sau studieze pentru obținerea unei diplome.

Comandantul Colegiului de Poliție, Alex Marshall, a declarat că natura muncii de poliție s-a schimbat foarte mult și că acum un ofițer poate să patruleze atât pe străzi cât și pe internet.

Infracționalitatea înlesnită cibernetic a sporit, de aceea a sporit și nevoia ca ofițerii și personalul să investigheze și să adun informații online pe baza tehnologiei informației“,a spus Comandantul Marshall.

- Advertisement -

El a adăugat că necesitatea protejării victimelor vulnerabile – ale violenței domestice, copii – înseamnă că ofițerii își petrec mai mult din timpul de lucru monitorinzând de pildă infractori sexuali periculoși.

Multe dintre infracțiunile cu violență, de pildă bătăi într-un local public, presupun cercetarea de imagini, video, fotografii sau comentarii postate pe internet, a mai spus Comandantul Marshall.

Programa analitică de la aceste cursuri va include dreptul, protejarea celor vulnerabili, înțelegerea modului în care un ofițer se comportă pe stradă și cum să consolideze încrederea prin interacțiunea cu comunitatea.

Cursurile vor fi de trei feluri:

  1. O ucenicie de trei ani, polițist constabular plătit de către poliție, permițând cursanților să “fie plătiți în timp ce învață” – petrec 80% din timpul lor pe front, iar restul își fac cursul ce primesc un salariu;
  2. O diplomă practică de poliție, așa cum există și în alte profesii, în cazul în care studentul absolvă o perioadă de trei ani, curs auto-finanțat și face cerere pentr un loc de muncă o dată calificat;
  3. Pentru absolvenți de studii superioare, un curs de șase luni de conversie postuniversitar finanțat de către poliție.

La ora actuală circa 38% dintre angajații poliției au deja diplome universitare.Polițiștii de toate gradele reprezintă 120000 din totalul de angajați ai forțelor de poliție din Anglia și Țara Galilor. Scoția și Irlanda de Nord au forțe de poliție separate.

Noile reguli nu se vor aplica celor deja angajați în poliție, decât dacă aceștia concurează pentru avansare la gradul de Comisar Șef Adjunct sau superior.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcerfi

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: