4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Multe stații de benzină din Marea Britanie vor fi obligate să se închidă

,,Multe benzinării vor fi obligate să se închidă din cauza lipsei vânzărilor, iar afacerile lor vor deveni neprofitabile, a avertizat Asociația Distribuitorilor de Benzină din Marea Britanie (PRA).

Asociația Distribuitorilor de Benzină reprezintă comercianții independenți de combustibil care însumează 70% din zonele de servicii de alimentare carburant din Marea Britanie.

- Advertisement -

Președintele Asociației, Brian Madderson, a declarat: „Pentru a ajuta rularea mărfurilor și pentru a ajuta lucrătorii din linia întâi să călătorească în siguranță și independent în această perioadă de criză, benzinăriile trebuie să rămână deschise, dar aceasta se dovedește a fi o provocare. „Comercianții de combustibil trebuie să mențină prețurile la pompe la nivelurile anterioare pentru a evita pierderea semnificativă a stocurilor.” Se va încerca menținerea unei „rețele strategice de benzinării” deschisă în toată țara.

PRA a citat cifrele publicate în weekend de Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS), care a spus că trei din cinci benzinării au rezervoarele pline. Acesta a menționat că furnizorii independenți ar fi cumpărat acest combustibil cu zile sau săptămâni mai devreme, la prețuri de en-gros cu mult mai mari decât cele disponibile în prezent. 

Autoritatea comercială a mai declarat că din cauza pandemiei de Coronavirus consumul de combustibil a scăzut cu peste 70%.

Prețurile carburanților au avut cea mai mare scădere săptămânală de la înregistrarea curentă în iunie 2003.

Prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 8 pence până la 1,12 £ în săptămâna precedenta, iar prețurile motorinei au scăzut cu 4 pence ajungând la 1,19£. Unii comercianți își estimează acum prețurile pe benzină la mai puțin de 1 £/litru.

Reducerea a fost determinată de scăderea prețurilor petrolului în ultimele săptămâni de când Covid-19 a pus stăpânire în toată Europa.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: