7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Multe stații de benzină din Marea Britanie vor fi obligate să se închidă

- Advertisement -

,,Multe benzinării vor fi obligate să se închidă din cauza lipsei vânzărilor, iar afacerile lor vor deveni neprofitabile, a avertizat Asociația Distribuitorilor de Benzină din Marea Britanie (PRA).

Asociația Distribuitorilor de Benzină reprezintă comercianții independenți de combustibil care însumează 70% din zonele de servicii de alimentare carburant din Marea Britanie.

- Advertisement -

Președintele Asociației, Brian Madderson, a declarat: „Pentru a ajuta rularea mărfurilor și pentru a ajuta lucrătorii din linia întâi să călătorească în siguranță și independent în această perioadă de criză, benzinăriile trebuie să rămână deschise, dar aceasta se dovedește a fi o provocare. „Comercianții de combustibil trebuie să mențină prețurile la pompe la nivelurile anterioare pentru a evita pierderea semnificativă a stocurilor.” Se va încerca menținerea unei „rețele strategice de benzinării” deschisă în toată țara.

PRA a citat cifrele publicate în weekend de Departamentul pentru afaceri, energie și strategie industrială (BEIS), care a spus că trei din cinci benzinării au rezervoarele pline. Acesta a menționat că furnizorii independenți ar fi cumpărat acest combustibil cu zile sau săptămâni mai devreme, la prețuri de en-gros cu mult mai mari decât cele disponibile în prezent. 

Autoritatea comercială a mai declarat că din cauza pandemiei de Coronavirus consumul de combustibil a scăzut cu peste 70%.

Prețurile carburanților au avut cea mai mare scădere săptămânală de la înregistrarea curentă în iunie 2003.

Prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 8 pence până la 1,12 £ în săptămâna precedenta, iar prețurile motorinei au scăzut cu 4 pence ajungând la 1,19£. Unii comercianți își estimează acum prețurile pe benzină la mai puțin de 1 £/litru.

Reducerea a fost determinată de scăderea prețurilor petrolului în ultimele săptămâni de când Covid-19 a pus stăpânire în toată Europa.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news