19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022
19.1 C
London
Thursday, June 23, 2022

Motivul pentru care s-a stricat piața de joburi din UK

Motivul pentru care s-a stricat piața de joburi din UK și efectele care se așteaptă de la Brexit.

În anul 2004, când adevărata globalizare a inceput să fie aplicată (prima mare întâlnire pentru acest lucru a avut loc în Italia în anul 2001, iar efectele au fost devastatoare pentru studenții de atunci), practic marile corporații din SUA si-au extins serviciile în multe ramuri referitor la consolidarea economiei acestora.

Era logic că englezii au primit cu mare “căldură” marile companii de peste ocean, fiind practic ca o gură de aer la valul de emigranți ce au venit din Europa de Est. Și cum marile corporații au oferit joburi cu remunerații foarte bune, aceste salarii au scăzut treptat în decursul anilor în funcție de afluxul de emigranți înregistrat în fiecare an.

- Advertisement -

Joburile au devenit cu acordul angajaților în corporații, foarte prost plătite și de multe ori, dacă nu în majoritatea cazurilor, s-au observat cum șefi, manageri și alți conducători de “oști” au avansat foarte repede de la un post la altul și apoi…au plecat la alte departamente și firme pentru a fi plătiți mult mai bine. Faptul că și acum acești “manageri” sunt pe poziții, a cam blocat piața joburilor pentru a fi avansați oamenii de rând în posturi superioare.

Și atunci ce au făcut corporațiile mai ales americane în Anglia?

Au forțat mâinile multor creduli și naivi est europeni pentru care, fiind obișnuiți în țările de baștină să țină de jobul avut, fiind amenințați de multe ori cu destituirea, corporațiile s-au folosit de acest avantaj și au aplicat aceleași reguli în UK. Din această cauză, de multe ori, foarte multor angajați în UK le este pur și simplu frică să piardă un job, chiar dacă nu este ceea ce le place! Majoritatea emigranților nu cunosc faptul că un job la “căldurică” pierdut prin “habitaclul” unui birou nu este musai și mai “bine” plătit.

Mulți funcționari publici sau prin birouri ori prin diverse marketuri trebuie să fie foarte atenți ce vorbesc, cui vorbesc și cum vorbesc. Pentru că orice neatenție practic atrage cu sine destituirea unuia care, străin sau emigrant fiind, nu cunoaște bariera dintre culturi și limbă vorbită.

Mulți manageri folosesc acest lucru în avantajul lor și ori de câte ori va fi nevoie, vor vocifera, raporta sau se vor plânge oficial în scris pe la diverși “sus-puși” pentru a se aduce la cunoștință lucrătorului, indiferent ce nație sau ce job ordinar ar avea, faptul că poate pierde multe.

Fie bani, fie ore tăiate, fie concediu neplătit până la terminarea investigațiilor, fie cu desfacerea contractului de muncă.

De ce toate aceste lucruri?

Din neștiința tuturor acelora care nu-și cunosc drepturile ci doar obligațiile. Foarte mulți din emigranți care sunt în companii americane de pe tot întinsul Marii Britanii știu că plătesc cotă parte pentru beneficiile putorilor care stau acasă, contribuim la guvern pentru aceasta, au case tot pe beneficii și la fel remunerații pentru nașterea și creșterea copiilor.

Emigranții cu locuri de muncă știu că plătesc cotă parte din salariul acestora tot celor care stau acasă și au mașini “bengoase” și scumpe tot pe buzunarul acestora. Dar ce nu știu aceștia este motivul pentru care încă se permite acest lucru invechit. Legea britanică ar spune că apără integritatea și spațiul intim al oamenilor. De asemenea, tot ei au în lege drepturile omului și dreptul la viață. Ultima este cea mai aproape de adevăr, și dăm un exemplu în acest sens….

De când cu aprobarea din parlamentul englez pe 4 decembrie 2016 pentru ca Brexitul să intre în desfășurare, pușcăriile engleze au început brusc și esalonat repatrierea tuturor emigranților care au avut probleme cu legea! Ca să reluăm subiectul joburilor la care salariile au scăzut drastic, este pentru că angajații nu înțeleg faptul sau refuză vehement să înțeleagă că orice manager, șef, patron sau ce o mai fi el…atâta timp cât bea cafea ca și tine, atâta timp cât mănâncă ca și tine și vorbește limba specifică în UK, iar tu mai puțin…nu contează…si el/ea este om!

Iar angajatul de rând este stupefiant de slab la caracter încât să creadă că el/ea este doar un om simplu, iar managerii “super zei“, ceea ce este pur o prostie!

Un alt exemplu este faptul că oamenii sunt limitați de reguli aberante în care trebuie s-o ia ierarhic de la cel mai mic la cel mai mare pentru a fi băgați în seamă în cadrul vreunei probleme apărute.

Mulți emigranți, la fel, nu înțeleg că nu trebuie să se mai dea de ceasul morții că există posibilitatea să piardă un job!

anunturiuk.com brexit-and-jobsIar dacă îi afectează acest lucru, este exclusiv vina acestora. Pentru că atâta știu! Atât vor ei să facă și să nu schimbe nimic! Tot mulți angajați emigranți nu vor să schimbe nivelul la care sunt, nu vor să evolueze, nu vor să cunoască mai mult și nu vor să își cunoască drepturile. Iar companiile, firmele și corporațiile profită la maxim de acest lucru! De aceea suntem plătiți majoritatea cu minim pe economie…pentru că se profită de faptul că “suntem rugați frumos” să facem un cutare lucru, apoi alt lucru, apoi se strâng mai multe sarcini de lucru la un loc și pe ce bani? Tot minim pe economie! Și de când cu Brexit, mulți au temeri că vor fi expatriati sau nu vor mai avea de lucru! Greșit!

Marea Britanie nu vrea să schimbe prea multe, iar atâta timp cât va exista un emigrant să hrănească un conațional de-al lor și să-l îngrașe, nimeni nu va fi dat afară, decât cu excepția celor care au probleme cu legea.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: