10.7 C
London
Monday, November 15, 2021
10.7 C
London
Monday, November 15, 2021

Motiv de îngrijorare pentru Românii din Marea Britanie, cum se intră în legalitate (video)

Soarta românilor din Marea Britanie este motiv de îngrijorare pentru reprezentanţii comunităţilor româneşti.

Dr Tommy Tomescu, stomatolog de meserie, a acţionat în judecată statul britanic, pentru ceea ce s-a considerat a fi o încălcare a unor drepturi, aşa cum sunt ele prevăzute de convenţiile europene, încă în vigoare în Regat.

Alina Balatchi, președintele asociației femeilor antreprenor din Marea Britanie:

Comunitatea românească de aici este foarte mare, știm că sunt 176.000 de români, înregistrați cu drept de muncă, și știm că ne aflăm în jur de 500.000 în Marea Britanie. Evident, în măsura în care nu ne-am pus în regulă statutul legal în această țară și nu ne putem dovedi poziția în această societate, acest lucru ne va afecta“.

Dr. Tommy Tomescu, președintele Centrului comunitar din Londra:

- Advertisement -

Primul lucru pe care ar trebui să-l facă cei care nu au obținut niciun document, deoarece sunt foarte mulți, să aplice pentru orice fel de document. Să se înscrie la mediul de familie. Apoi, cei care au documente că sunt aici de o anumită perioadă ar trebui să înceapă să aplice pentru permise de rezidență simplă, dacă au mai puțin de 5 ani în Marea Britanie, iar cei care au mai mult de 5 ani să aplice pentru permise de rezidență permanentă. Simplul fapt că tu știi că ai trăit aici nu te va ajuta în momentul în care vei ieși din țară și vei dori să te reîntorci, vei avea nevoie de un act care să arate că este o diferență între tine, care ai stat aici câțiva ani, și alt cetățean UE și este posibil să nu mai aibă dreptul să intre în Marea Britanie după 2019“.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcetvr

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: