15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

MOT se reintroduce obligatoriu pentru vehiculele începând cu 1 august.

Guvernul a spus că MOT-urile (verificările tehnice) obligatorii pentru vehiculele din Anglia, Scoția și Țara Galilor vor fi reintroduse începând cu 1 august, scrie gov.uk

Șoferilor li s-a permis să circule cu autoturismele fără verficare tehnică pentru o perioadă de 6 luni din cauza pandemiei de coronavirus, dar există preocupări tot mai mari cu privire la siguranța rutieră.

- Advertisement -

Ministrul drumurilor, Charlotte Vere, a declarat că MOT-urile vor fi esențiale, deoarece restricțiile au fost reduse și mai multe persoane s-au întors pe drumuri.

Service-urile din toată țara sunt deschise și le cer șoferilor care trebuie să-și facă rezervare în vederea efectuării verificării tehnice”, a spus ea.

În circumstanțe normale, vehiculele trebuie să aibă un MOT la trei ani de la prima înregistrare și apoi la fiecare 12 luni. O serie de piese ale vehiculului sunt verificate pentru a vă asigura că îndeplinesc standardele de siguranță.

Începând cu 30 martie, autovehicule, autoutilitare și motociclete au fost eligibile pentru o scutire de șase luni, cu o extindere de până la un an în Irlanda de Nord

Cu toate acestea, măsura a creat anxietate în rândul unor șoferi, dat fiind faptul că unul din trei vehicule nu reușește să treacă de obicei testul.

Măsurile nu se aplică Irlandei de Nord, unde șoferii au primit o scutire de 12 luni de la efectuarea testului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: