1.8 C
London
Friday, November 5, 2021
1.8 C
London
Friday, November 5, 2021

Moldovenii din Londra au rămas fără buletine de vot (video)

Cetățenii moldoveni care au vrut să voteze la secția deschisă la Stratford, în Londra, au constat că, deși au stat ore întregi la coadă, nu își pot exercita dreptul constitutional.

Asta deoarece autoritățile au anunțat că buletinele de vot s-au terminat. Oamenii au fost redirecționați către ambasada Republicii Moldova din Londra, unde câteva mii de oameni au stat la coadă. Situația nu este una izolată.

O situație diametral opusă s-a înregistrat, însă, în Transnistria, unde Comitetul Electoral Central a dispus suplimentarea cu până la 90 de mii a buletinelor de vot. Asta deși în primul tur de scrutin au votat doar 10.000 de oameni.

- Advertisement -

De data aceasta, însă, potrivit portalului de știri Unimedia, la secția de vot din Varnița s-a format o coadă interminabilă. Internauții scriu că în zonă se află sute de mașini cu numere de înmatriculare transnistrene și susțin că încă de la primele ore ale dimineții, sute de oameni au venit în mod organizat, cu microbuzele.

Multe voci spun că este o tentativă de fraudare a votului, deoarece majoritatea cetățenilor moldoveni din diaspora o susțin pe Maia Sandu, în timp ce regiunea transnistreană, al cărei președinte a aprobat în luna septembrie o rezoluție de alipire la Rusia, îl susține pe candidatul prorus Igor Dodon.

Moldovenii din diaspora s-au organizat cu ajutorul rețelelor de socializare pentru a se ajuta între ei cu transportul până la secțiile de votare, iar unii au parcurs chiar și 2.500 de kilometri pentru a-și putea exprima opțiunea. Mai mult, unele moldovence au gătit mâncare tradițională, pe care au adus-o la secții de votare din Marea Britanie, Germania și Statele Unite, pentru a-i motiva pe cei care au avut de parcurs distanțe impresionante.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: