12 C
London
Tuesday, October 26, 2021
12 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Ministrul Gabriel Petrea, mesaj pentru studenții români din Regatul Unit

După Brexit, au fost vehiculate public o serie de informații cu privire la soarta studenţilor străini care studiază în universităţile britanice de prestigiu.

Paul Bremmer, ambasadorul Marii Britanii în România, a precizat, în urmă cu câteva zile, faptul că intențiile universităților din Regatul Unit sunt să păstreze o deschidere internațională, iar condiţiile de accesare rămân aceleaşi ca până la data de 23 iunie 2016, zi în care cetățenii regatului au decis prin referendum ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Salut poziția adoptată de Marea Britanie cu privire la studenţii români.

Faptul ca tinerii nosțri aleg și sunt selectați de universităţi de top mondiale, și din spațiul anglo-saxon, pentru dezvoltarea carierelor nu poate decât să mă bucure. Este foarte important pentru noi, ca studenţii români care decid să-și continue formarea profesională în străinătate, să studieze într-un cadru stabil.

Sunt aproape 7000 de tineri români care studiază în Marea Britanie, și probabil, vor fi şi mai mulţi din următorul an universitar.

- Advertisement -

Ei trebuie să fie siguri că le vom fi aproape și îî vom sprijini în orice situație, inclusiv în cazul în care vor apărea modificări legislative de natură să-i afecteze” a precizat preşedintele TSD, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: