14.2 C
London
Sunday, October 24, 2021
14.2 C
London
Sunday, October 24, 2021

Ministrul de interne, îndemnat să oprească Marea Britanie ca paradis al proxeneților români

Ministrul de interne, Priti Patel, îndemnat să oprească Marea Britanie ca paradis al proxeneților români. Militanții fac apel la secretarul de interne pentru a opri exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor românce.

Ministrul de interne, Priti Patel, este îndemnat să oprească Marea Britanie ca fiind un „paradis al proxenetilor” în care femeile traficate, în special din România, sunt exploatate sexual la scară industrială”, scrie The Guardian.

- Advertisement -

Militanții susțin că există dovezi crescânde că mii de femei sunt constrânse la muncă sexuală în fiecare an, după ce au fost aduse în Marea Britanie de grupurile infractionale care profita de legile relativ liberale privind prostituția.

Luni au găzduit un summit online cu politicieni, ofițeri de grad superior in poliție și diplomați pentru a evidenția problema și a explora modalități de abordare a acesteia.

Dame Diana Johnson, președinta grupului parlamentar al tuturor partidelor (APPG) privind exploatarea sexuală comercială, a declarat: „Exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor românce de către bărbații din Marea Britanie este un scandal național”.

DS Stuart Peall, care a condus o investigație de nouă luni asupra unei bande care a traficat femei românce pentru sex în nord-vestul Angliei, și-a exprimat frustrarea față de legislația din Marea Britanie

El a spus: „Până să nu punem capăt modelului de afaceri al traficului sexual, prin reprimarea cererii și site-urilor cu oferte de sex, traficul sexual va continua. În acest moment, traficul sexual este prea profitabil și prea ușor în această țară ”.

Johnson a indicat o anchetă a grupului în 2018, care a constatat 212 de investigații în curs de desfășurare a poliției cu privire la cazuri de sclavie care implicau exploatare sexuală, în care 39% dintre victime erau românce. 

  • Poliția din Leicester a declarat anchetei că din 421 de femei pe care le-a găsit lucrând în bordeluri, 362 (86%) erau românce.
  • Poliția Northumbria a constatat că 75% din cei 259 de lucrători sexuali din bordelurile județului erau din Romania.

Johnson a spus: „Guvernul nostru doar sta confortabil, permițând cumpărătorilor de sex să continue să abuzeze in timp ce site-urile web ale proxenetilor continua sa profite. 

Home Office insistă că se angajează să combată traficul de persoane, dar nu este convins daca criminalizarea muncii sexuale și site-urilor web de proxenetism ar fi de efect. 

Actul de cumpărare și vânzare a sexului nu sunt în sine ilegale în Anglia și Țara Galilor. Cu toate acestea, există multe activități care pot fi asociate cu prostituția, care sunt infracțiuni.”

Laetitia Gotte, președintele Asociatia Free, un grup care susține victimele exploatării sexuale din România, a declarat că Marea Britanie a devenit „una dintre țările de destinație de top pentru traficul sexual al femeilor românce”. Ea a adăugat: „Este inacceptabil să profiți de vulnerabilitățile femeilor române. Cererea trebuie oprită.”

Bandele criminale organizate din România exploatează dorința unor românce de a găsi de lucru în Marea Britanie, potrivit raportului APPG.

In multe cazuri victimele sunt inselate de bărbați care “le curteaza” si devin iubitul lor. Le promit că le vor găsi un loc de muncă legal în Marea Britanie le achita costurile de călătorie în Marea Britanie.

„În fiecare caz de trafic pe care l-am condamnat,„ iubitul ”victimei a făcut parte din cercul de traficanti”, a spus Peall.

Când femeile ajung în Marea Britanie, li se spune că au datorii față de o bandă criminală și sunt constrânse la prostituție. Tacticile includ amenințările fizice, reținerea actelor, supravegherea și violența.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: