6.8 C
London
Friday, December 10, 2021
6.8 C
London
Friday, December 10, 2021

Ministrul de interne britanic Theresa May atacă sistemul de imigrație al UE

Sistemul de imigrație al Europei este încălcat, a scris duminică, în The Sunday Times, ministrul de interne britanic Theresa May, acuzând faptul că sistemul fără frontiere a exacerbat criza imigrației și cerând norme mai dure în cadrul Uniunii Europene în ceea ce privește libera circulație

May a apreciat că spațiul Schengen, care a eliminat controalele sistematice la frontiere în aproape întreaga Europă, a alimentat criza imigranților.

Evenimentele din această vară au arătat că cele mai tragice consecințe ale unui sistem de imigrație european nerespectat au fost suportate de cei care riscau să fie exploatați. După cum țările din Europa își dau tot mai bine seama, aceste tragedii au fost exacerbate de sistemul european fără frontiere.

Ministrul britanic a explicat că, atunci când a fost conceput sistemul, “libera circulație însemna libertatea de a te deplasa acolo unde ți se oferise un loc de muncă, nu libertatea de a traversa granițele în căutare de lucru sau pentru a beneficia de ajutoare sociale“. “Trebuie să luăm câteva decizii importante (…) și să revenim la principiul inițial“, a adăugat May, a cărei țară, deși membră a UE, nu este membră a spațiului Schengen.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: