2 C
London
Sunday, November 28, 2021
2 C
London
Sunday, November 28, 2021

Ministrul britanic de Interne cere WhatsApp să sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicaţiei

La patru zile dupa atentatul din Londra, ministrul britanic de Interne a cerut firmelor care asigura servicii de mesagerie securizate, precum WhatsApp, sa colaboreze cu autoritatile pentru a nu le furniza ”ascunzatori” teroristilor.

Ministrul de Interne Amber Rudd a declarat, ieri,  ca este ”total inacceptabil” faptul ca aceste comunicatii intre suspectii de terorism le pot scapa serviciilor secrete datorita faptului ca sunt criptate.

Avem nevoie de ajutorul companiilor de media socială cum sunt Google, Twitter, Facebook. Şi de al celor mai mici, platforme precum Telegram, WordPress şi Justpaste.it”, a afirmat ministrul.

- Advertisement -

Rudd a cofirmat ca Masood Khalid, britanicul de 52 de ani convertit la Islam,care a ucis saptamana trecuta patru persoane , a folosit serviciul de  mesagerie securizata WhatsApp chiar inaintea atacului.

Rudd a mai spus că a cerut directorilor de companii din industria Internetului să aibă o întâlnire.

Ministrul de Externe Boris Johnson a declarat publicaţiei Sunday Times că aceste companii ”trebuie să se oprească să facă bani din materiale violente

In privinta lui Masood, politisti ”cred ca a fost vorba de un agresor solitar”, a afirmat Rudd, subliniind insa ca ”este imposibil sa fim siguri 100%”, si ca ancheta urmareste identificarea unor eventuali complici care ”l-ar fi putut sustine si care i-ar fi putut da instructiuni” pentru atac.

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atacul lui Masood, despre care a afirmat ca este un ”soldat” ISIS.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcenational

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: