18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Ministrul britanic, Boris Johnson a promis să protejeze drepturile românilor din Marea Britanie

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, s-a întâlnit, luni, cu omologul său britanic, Boris Johnson, cu care a discutat despre drepturile românilor care locuiesc în Regatul Unit, în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, Johnson oferind garanţii că acestea nu vor fi afectate.

Ministrul Boris Johnson a exprimat aprecierea pentru aportul comunităţii româneşti la dezvoltarea societăţii britanice şi a oferit asigurări privind salvgardarea drepturilor cetăţenilor români. De asemenea, ministrul britanic a exprimat compasiunea faţă de cei doi români răniţi în recentele atacuri teroriste de la Londra”, informează Ministerul de Externe.

Discuţiile miniştrilor europeni de externe s-au concentrat pe situaţia din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii: Siria, Yemen şi Libia.

- Advertisement -

Miniştrii de externe au evaluat situaţia politică şi de securitate din Libia în contextul rezultatelor reuniunii Cvartetului pentru Libia (Liga Statelor Arabe, Uniunea Africană, UE şi ONU) de la Cairo (18 martie 2017) (…) Miniştrii de externe au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind criza din Yemen, preocupaţi fiind de situaţia umanitară deosebit de gravă, în absenţa unei perspective imediate de soluţionare politică a conflictului. Subiectul a fost abordat din perspectiva opţiunilor UE, în cadrul intervenţiilor fiind subliniată importanţa sprijinirii eforturilor ONU”, precizează MAE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: