7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Ministrul britanic al Apărării va efectua luni o vizită în România.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii, postat duminică pe Facebook, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, va efectua, luni, o vizită în România.

Oficialul britanic va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi se va întâlni cu premierul Victor Ponta şi cu omologul Mircea Duşă.

[pull_quote_center]Marea Britanie şi România au dezvoltat un parteneriat strategic ale cărui priorităţi sunt prosperitatea şi securitatea. Guvernul de la Londra a salutat angajamentul României de a aloca doi la sută din Produsul Intern Brut în domeniul apărării, până în 2017, precum şi găzduirea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (Multinational Divisional HQ, South-East Europe) şi a uneia dintre cele şase Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO (NATO Forward Integration Unit)[/pull_quote_center] , se arată în comunicatul Ambasadei britanice.

- Advertisement -

Marea Britanie s-a angajat să contribuie la aceste noi structuri organizate sub umbrela Alianţei Nord-Atlantice. De asemenea, după încheierea Summit-ului NATO din Ţara Galilor, Marea Britanie a luat parte la un exerciţiu militar comun cu România şi va mai participa, în curând, cu un contingent de 350 de militari la alte trei astfel de exerciţii“, mai precizează comunicatul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: