9 C
London
Saturday, October 23, 2021
9 C
London
Saturday, October 23, 2021

Ministerul pentru diaspora a iniţiat o consultare pe tema Brexit cu românii din Marea Britanie

În spiritul cunoașterii realităților din comunitățile de români care trăiesc în afara granițelor țării, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a inițiat un proces de consultare cu reprezentanții organizațiilor si asociațiilor româneşti din Marea Britanie, privind drepturile cetăţenilor în context Brexit“, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Reprezentanţii MRP spun că vor analiza și integra sugestiile și propunerile primite din partea românilor din Marea Britanie și le va transmite către ministerele de resort, în scopul includerii acestora în mandatul de negociere a reprezentanților români la Bruxelles.

Participarea responsabilă și oportună a cetățenilor noștri va permite autorităților de la București să formuleze un mandat realist și solid de negociere cu organismele europene, astfel încât drepturile și libertățile românilor care au ales să traiască în Marea Britanie sa fie garantate.

- Advertisement -

Adresăm rugămintea tuturor asociațiilor, parohiilor şi cetăţenilor români din Marea Britanie care doresc să participe la această consultare, să ne scrie la adresa de e-mail [email protected].

Scopul acestei inițiative vizează preocuparea constantă și responsabilă a MRP, în sensul cunoașterii în timp real și nemijlocit a problemelor comunității de romani, referitoare la statutul post-Brexit, drepturile acestora și a membrilor de familie, precum şi eventualele dificultăți cu care s-ar putea confrunta în acest context.“, se mai arată în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: