15.8 C
London
Tuesday, June 21, 2022
15.8 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Milioane de oameni ar putea fi deja imuni la COVID

Oamenii de ştiinţă de la Oxford, Marea Britanie, sunt de părere că pandemia se află, în acest moment, într-un punct mai avansat al răspândirii decât s-a crezut iniţial.

Ei estimează că virusul a infectat deja milioane de oameni din întreaga lume.

- Advertisement -

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în Marea Britanie, jumătate din populaţie ar fi luat deja contact cu virusul. Asta îînseamnă că transmiterea comunitară a virusului a început la mijlocul lunii ianuarie şi ca majoritatea oamenilor fie au fost asimptomatici, fie au considerat că au o simplă răceală.

Coordonatorul studiului, epidemiologul Sunetra Gupta, a declarat că decizia autorităţilor din Marea Britanie de a carantina ţara este una bună, chiar şi în cazul în care teoria elaborată de echipa pe care o conduce se dovedeşte a fi corectă. 

În situaţia în care concluziile studiilor experţilor de la Oxford sunt corecte, ar însemna că milioane de oameni au dezvoltat deja imunitate la COVID-19.

Gupta atrage atenţia asupra faptului că, în acest moment, e nevoie de cât mai multe teste pentru anticorpi, care să arate cine a dezvoltat imunitate la virus şi cine nu.

Echipa de cercetare coordonată de profesorul Gupta colaborează cu experţi de la universităţile din Cambridge şi Kent pentru a produce cât mai repede un kit de testare disponibil în masă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: