9.2 C
London
Wednesday, January 27, 2021

Milioane de oameni ar putea fi deja imuni la COVID

- Advertisement -

Oamenii de ştiinţă de la Oxford, Marea Britanie, sunt de părere că pandemia se află, în acest moment, într-un punct mai avansat al răspândirii decât s-a crezut iniţial.

Ei estimează că virusul a infectat deja milioane de oameni din întreaga lume.

- Advertisement -

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în Marea Britanie, jumătate din populaţie ar fi luat deja contact cu virusul. Asta îînseamnă că transmiterea comunitară a virusului a început la mijlocul lunii ianuarie şi ca majoritatea oamenilor fie au fost asimptomatici, fie au considerat că au o simplă răceală.

Coordonatorul studiului, epidemiologul Sunetra Gupta, a declarat că decizia autorităţilor din Marea Britanie de a carantina ţara este una bună, chiar şi în cazul în care teoria elaborată de echipa pe care o conduce se dovedeşte a fi corectă. 

În situaţia în care concluziile studiilor experţilor de la Oxford sunt corecte, ar însemna că milioane de oameni au dezvoltat deja imunitate la COVID-19.

Gupta atrage atenţia asupra faptului că, în acest moment, e nevoie de cât mai multe teste pentru anticorpi, care să arate cine a dezvoltat imunitate la virus şi cine nu.

Echipa de cercetare coordonată de profesorul Gupta colaborează cu experţi de la universităţile din Cambridge şi Kent pentru a produce cât mai repede un kit de testare disponibil în masă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news