6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Mii de studenți au manifestat miercuri pe străzile Londrei (video)

Mii de studenți au manifestat la Londra pentru a cere gratuitatea studiilor, protestul degenerând în ciocniri cu poliția.

Manifestanții au părăsit în jurul orei 13.30 sediul Universității din Londra, ajungând la sfârșitul după-amiezii la palatul Westminister, sediul legislativului.

Marșul a degenerat în ciocniri violente în fața Ministerului de Interne, când un mic grup de manifestanți a aruncat cu vopsea și câțiva protestatari au încercat să intre în sediul Ministerului pentru Afaceri, Inovație și Competențe, aruncând cu ouă și lansând fumigene asupra forțelor de ordine. Mai mulți manifestanți au fost arestați, a precizat poliția.

- Advertisement -

Ignoranța costă mai scump decât educația‘, ‘Disperarea este noua normă‘, se putea citi pe pancartele purtate de studenți, care au mai cerut guvernului conservator să renunțe la proiectul de a transforma bursele universitare în credite.

Taxele universitare s-au triplat în Anglia, de la 3.000 la 9.000 de lire pentru fiecare an de licență, la câteva luni după alegerea în 2010 a premierului conservator David Cameron, aflat acum la al doilea mandat.

În cadrul politicii de tăieri bugetare vizând reducerea deficitului, guvernul a mai anunțat că, începând din 2016, bursele, ‘prea costisitoare‘, după cum a justificat ministrul de finanțe George Osborne, vor fi înlocuite cu credite.

În prezent, studenții ale căror familii au venituri anuale sub 25.000 de lire au dreptul la o bursă de 3.3387 de lire pe an, sume mai mici fiind acordate în funcție de paliere de venituri.

În luna martie, sute de studenți au manifestat în fața London School of Economics (LSE) pentru a cere gratuitatea studiilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: