3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Mii de persoane au manifestat la Londra împotriva armelor nucleare (video)

Mii de persoane au defilat sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva reînnoirii programului de descurajare nucleară britanic Trident, faţă de care guvernul conservator are o atitudine favorabilă, relatează AFP.

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, şi liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, s-au aflat în coloana de manifestanţi şi urmau să se adreseze manifestanţilor la încheierea protestului.

Opoziţia publicului devine din ce în ce mai puternică. Aceasta nu este doar o reuniune a taberei antinucleare. Această demonstraţie va arăta amploarea deplină a protestului‘, a subliniat Kate Hudson, preşedinta organizaţiei ‘Campanie pentru dezarmare nucleară‘.

- Advertisement -

O decizie urmează să fie luată cel mai târziu în acest an privind înlocuirea a patru submarine nucleare britanice. Costul provizoriu al operaţiunii a explodat şi cifra este estimată de acum la cel puţin 31 miliarde de lire.

Guvernul conservator condus de David Cameron este favorabil reînnoirii flotei nucleare învechite, cu baza în Faslane, în vestul Scoţiei, subliniind că aceasta este vitală pentru securitatea ţării. El doreşte să înlocuiască cele patru submarine ‘Trident‘, din care unul se află în misiune în orice parte a lumii, 24 de ore din 24, cu submersibile ‘Successor‘ care să intre în funcţiune la începutul anilor 2030.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: