15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Mii de cadavre vor fi dezgropate pentru construirea unei căi ferate în Marea Britanie

Mii de cadavre vor fi dezgropate pentru construirea unei căi ferate în Marea Britanie. Aproape 66.000 de schelete vor fi deshumate pentru a fi construită o cale ferată pe care vor circula trenuri de mare viteză între Londra și Birmingham.

Pentru a face loc proiectului de infrastructură, peste 60.000 de morminte au fost  relocate deja în Londra, scrie metro.co.uk. Operațiunea se anunță a fi una dintre cele mai mari lucrări arheologice din Marea Britanie prin care cercetătorii ar putea face descoperi despre dezvoltarea acestei zone în perioada revoluției industriale.

În momentul de față, Biserica Anglicană caută un spațiu pentru reînhumarea zecilor de mii de schelete descoperite în mai multe cimitire din Londra și Birmingham.

Prin noul proiect feroviar HS2, trenuri de mare viteză vor lega Londra de Birmingham.

- Advertisement -

Ruta se va bifurca și spre Leeds și Manchester. Potrivit oficialilor britanici, lucrările sunt prevăzute să se finalizeze în anul 2033.

Astfel, călătorii vor putea ajunge de la Londra în Birmingham în dosar 49 de minute, cu jumătate de oră mai repede decât în prezent.

Trenurile vor circula cu o viteză maximă de 360 de km/h. Lucrările de modernizare ar putea afecta atât satele, cât și suburbiile.

Proiectul de infrastructură va costa peste 17 miliarde de lire sterline.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: