1.8 C
London
Thursday, January 13, 2022
1.8 C
London
Thursday, January 13, 2022

Mihnea Motoc ambasador oficial al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de acreditare al lui Mihnea Motoc în funcţia de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

La jumătatea lunii mai, Motoc a primit aviz favorabil din partea Comisiilor de politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. El a declarat atunci în faţa parlamentarilor că îşi doreşte să se concentreze asupra a patru direcţii diferite în timpul mandatului său: cea care ţine de aprofundarea Parteneriatului strategic cu Marea Britanie, cea privind necesitatea de a urmări negocierea raporturilor dintre UE şi Marea Britanie, şi anume referendumul anunţat pentru 2017, şi din perspectiva ţării noastre, centrarea pe problemele şi preocupările, dar şi oportunităţile unei comunităţi de români bine ancorate în societatea britanică.

Cât despre românii din Marea Britanie, Motoc declara:

În cazul comunităţii românilor, problematica este însoţită de foarte multe sensibilităţi, de necazuri, de dureri, iar acest lucru nu mă va lăsa indiferent. Nu voi ocoli aceste aspecte delicate ale fiinţării românilor în Marea Britanie, am început să mă familiarizez cu faţete ale acestui fenomen, inclusiv dimensiunea consulară, cea privind cooperarea poliţienească

- Advertisement -

Mihnea Ioan Motoc are 49 de ani şi a recent chemat din postul de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană. Diplomatul Motoc era ambasador pe lângă UE din aprilie 2008. Mihnea Motoc este căsătorit cu Iulia Motoc şi au împreună un fiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceputerea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: