7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

MI5 considera ca Statul Islamic planuieste atacuri in masa in Marea Britanie

Teroristii de la Statul Islamic planuiesc sa comita un atentat in masa in Marea Britanie, a avertizat seful serviciului secret din aceasta tara, MI5.

Andrew Parker, directorul general al agentiei de securitate, a declarat ca amenintarea din partea jihadistilor crescuti in Marea Britanie care vor sa lupte pentru extremisti continua sa fie tot mai mare, relateaza The Telegraph.

De asemenea, Parker a recunoscut pentru prima oara in mod public ca MI5 a fost nevoit sa comita atacuri cibernetice impotriva unor retele informatice ale teroristilor, pentru a le taia comunicatiile.

- Advertisement -

La o conferinta din Londra despre aparare si securitate, seful MI5 a dezvaluit ca nivelul amenintarii teroriste din prezent este cel mai ridicat pe care l-a vazut vreodata in cariera sa de 32 de ani.

In ultimele 12 luni, agentia britanica a dejucat sase comploturi teroriste in Regatul Unit si alte sapte in afara granitelor.

Andrew Parker a aratat ca patru cincimi din personalul agentiei – cu 4.000 de angajati – s-au concentrat pe oprirea atacurilor teroriste, care au legatura din ce in ce mai frecvent cu Siria si Statul Islamic.

Peste 750 de extremisti din aceasta tara au calatorit in Siria, iar cresterea nivelului de amenintare nu pare sa stagneze.Vedem comploturi impotriva Regatului Unit puse la cale de teroristi din Siria

, a mentionat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcenasul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: