3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Metroul din Londra se închide miercuri și joi, pentru a doua oară în ultimele două luni

Reţeaua de metrou din Londra urmează să fie închisă săptămâna aceasta, pentru a doua oară în ultimele două luni, după ce negocierile au eşuat din cauza unui conflict cu privire la turele de noapte.

Detalii pe site-ul oficial TFL.

Greva urmează să înceapă miercuri incepand cu ora 18:30, pana vineri dimineata 7 august, după ce trei sindicate au respins o ofertă revizuită adersată personalului lor.

Noua grevă intervine la mai puţin de o lună de la o grevă de 24 de ore, în iulie, când întreaga reţea a fost închisă pentru prima dată din 2002. Protestul va afecta în mod inevitabil milioane de navetişti şi turişti din capitală.

- Advertisement -

Sindicatele sunt blocate în negocieri dure cu conducerea metroului din Londra, dn cauza planurilor primarului Boris Johnson de introduce serviciul în nopţile de vineri şi sâmbătă începând din 12 septembrie.

Sindicatul conductorilor de metrou ASLEF a cerut amânarea introducerii noilor servicii, în aşteptarea unor noi negocieri, după ce a acuzat managementul că a fost “total inflexibil” în negocieri.

Regretăm cu adevărat disconfortul pe care îl va genera această grevă, însă vina aparţine încăpăţânării primarului, care insistă asupra lansării acestui proiect în septembrie în loc să aloce mai mult timp pentru a se ajunge la o înţelegere negociată

Directorul de operaţiuni al reţelei londoneze de metrou Steve Griffiths a apreciat că London Underground a prezentat o ofertă “extrem de corectă“, care răspunde tuturor acestor îngrijorări.

În pofida acestui lucru, noua ofertă a fost respinsă categoric de către sindicat, fără să-şi consulte membrii

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: