16.2 C
London
Monday, October 18, 2021
16.2 C
London
Monday, October 18, 2021

Metoda „răsturnarea” asupra TIR-urilor s-au înmulțit pe autostrăzile din Marea Britanie (video)

Tâlharii care folosesc metoda „răsturnarea” asupra TIR-urilor s-au înmulțit pe autostrăzile din Marea Britanie în ultimele săptămâni, atrag atenția autoritățile.

Potrivit Poliției britanice, tâlharii atacă camioanele aflate la viteză maximă pe autostradă. Această tehnică implică atacarea unui TIR încărcat pe autostradă după care se urcă bord pentru a fura marfa.

Tâlharii încep prin a se lipi de camionul țintă

Într-adevăr, camioanele de livrare pentru PS5, televizoare, iPhone 12, produse cosmetice și țigări sunt interceptate în mod regulat de hoți.

- Advertisement -

Acești hoți, probabil fani ai seriei Fast & Furious, practică „răsturnarea”, o tehnică care presupune atacarea unui vehicul pe autostradă.

Modul de operare este simplu. Tâlharii încep prin a se lipi de camionul țintă, rămânând în spate. O dată suficient de aproape, unul dintre ei iese din vehicul, fie printr-o fereastră, fie prin trapa, tot în timp ce este fixat de o frânghie.

Apoi, folosind freze de sârmă sau o rangă, hoțul deschide ușa tomberonului înainte de a intra și înainte de a arunca marfa către complicii săi care așteaptă în vehicul.

Atacurile au crescut constant în apropierea Sărbătorilor


Potrivit cotidianului britanic The Times, autoritățile au înregistrat 27 de astfel de atacuri anul acesta. Și, potrivit lor, acest număr a crescut constant de la lansarea PS5 și de la apropierea sezonului de sărbători.

Confruntată cu creșterea acestor rețineri spectaculoase, poliția a cerut transportatorilor să rămână precauți și să apeleze forțele de ordine în caz de atac.

Tâlharii obțin informații privilegiate

Potrivit unui fost oficial de securitate de la Road Haulage Association, o companie privată dedicată intereselor industriei camioanelor, acești tâlhari obțin informații privilegiate.

Cineva trebuie să știe unde și când este acest vehicul, nu poate fi doar întâmplare”, spune el.

Rețineți că această tehnică nu este nouă. În 2012, Poliția Română a reușit să filmeze unul dintre jafurile de pe autostradă. Puteți urmări videoclipul de mai jos. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: