1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Metoda Clarkson de parcare “șoferii din Marea Britanie parchează pe două locuri”

Sa parchezi prost pentru a evita șoferii care parchează prost. Pare ironic, dar se întâmplă la scară din ce în ce mai largă în Marea Britanie.

“Locurile de parcare sunt prea înguste pentru mașinile care cresc continuu în dimensiuni”, explică asiguratorii.

Nu trebuie neapărat să fii șofer cu state vechi pentru a te lovi de una dintre marile probleme pe care le au parcările de astăzi: locurile de parcare ce devin din ce în ce mai înguste pe măsură ce trece timpul.

O problemă reală care nu este însă întâlnită doar în România, ci la nivel mondial.

Iar cel mai bun exemplu vine din Marea Britanie, acolo unde șoferii au inventat o metodă inedită și complet paradoxală pentru a se apăra de cei care parchează prost: își parchează dinadins mașinile pe două locuri, pentru a evita eventuale daune ușoare sau situațiile în care mașinile parcate prea aproape fac imposibil accesul la volan.

- Advertisement -

Noua metodă de parcare a primit și o “poreclă” oficială: Parcarea Clarkson. Cu trimitere la prezentatorul care alături de James May și Richard Hammond a reînceput din acest an să inunde ecranele computerelor prin show-ul The Grand Tour, produs de Amazon.

“O situație ironică”

Evident, ironia situației – parchezi prost pentru a te proteja de alți șoferi care parchează prost – a fost sesizată de grupurile de lobby și de autoritățile britanice, devenind în câteva zile una dintre marile controverse ale începutului de an în Marea Britanie.

Există o ironie supremă în faptul că unii șoferi nu-și parchează corect mașinile pentru a le proteja de alți șoferi care nu le parchează corect. Această metodă reduce numărul de spații de parcare disponibile, ceea ce o transformă într-una foarte egoistă“, spune Kelvin Reynolds, unul dintre directorii Asociației Parcărilor Britanice, citat de The Telegraph.

Fenomenul a luat amploare după ce membrii echipei The Grand Tour, în frunte cu Jeremy Clarkson și Richard Hammond, au publicat pe propriile pagini de pe rețele de socializare imagini în care își parchează astfel mașinile. “O parcare impresionantă“, notează Clarkson lângă o fotografie în care un Golf GTI este parcat pe două locuri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: