16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Metoda anti-Coronavirus a unui taximetrist român din Londra

- Advertisement -

Marius este unul dintre cei peste 100.000 de taximetriști din Londra – cifră care nu include tradiționalele și luxoasele Black Cab-uri -, arondați la diverse companii și dispecerate ce au platforme on-line.

În plină pandemie cu coronavirus, românul continuă să iasă, zi de zi, la lucru.

- Advertisement -

Românul folosește o metodă cel puțin inedită care, spune el, l-a ferit până acum de infectarea cu virusul COVID-19.

Două reguli are:

  • își roagă clienții ca, în timp ce se află în taxi, să nu vorbească între ei, la telefon sau cu el.
  • Cursele se desfășoară doar cu geamurile deschise, indiferent de vreme.

Viața pe Uber Londra înainte de criză

Povestea pe pământ britanic a românului în vârstă de 39 de ani a început acum patru ani când, doar din dorința de a-și demonstra că poate, a lăsat Bucureștiul și și-a căutat norocul în Regat.

Era singur, așa că pretențiile nu i-au fost mari.

Și-a găsit rapid de lucru ca taximetrist, de fapt ca șofer al unei companii de transport ce are platformă on-line, pentru că, la Londra, taximetriști sunt denumiți doar cei care lucrează pe celebrele Black Cab.

Pandemia cu coronavirus l-a prins în plin avânt financiar: ajungea, săptămânal, și la o mie de lire sterline. Acum, însă, lucrurile s-au schimbat radical.

Am ajuns aici pentru că am vrut să văd cum e să muncești ”afară”. M-am acomodat cum nu se poate mai bine. Ca șofer la Uber, dar și la alte două companii cu platforme on-line, câștigam chiar și o mie de lire sterline pe săptămână. Bani suficienți să-mi plătesc chiria, taxele și să îmi și rămână”, spune Marius P.

M-au crezut nebun, dar totuși nu m-au reclamat

Românul care face taximetrie în Londra a decis să continue lucrul și pe perioada pandemiei cu coronavirus, dar și-a creat propria metodă de a se proteja în timpul curselor pe care le-a efectuat fără oprire.

Mănuși nu a purtat niciodată.

S-a protejat de interacțiunea cu clienții cu mască, dar a aplicat și două reguli clare, de la care nu a abdicat indiferent de consecințele financiare care ar fi putut urma.

Am citit că virusul rămâne în aer într-un loc închis, neaerisit. De aceea, cursele pe care le-am făcut, indiferent că a fost vorba de unele scurte, de 15 minute, sau de unele mai lungi, de aproape o oră, absolut toate au fost făcute doar cu toate geamurile deschise. Fie că a plouat, fie că a fost ceva mai frig. Așa i-am dus. Am făcut curent.

În plus, i-am rugat să nu vorbească între ei dacă sunt doi, la telefon sau cu mine. Unii m-au luat drept nebun, m-au luat în bășcălie, dar toți au acceptat situația. Altfel nu-i luam, chiar dacă pierdeam cursa și implicit bani. Nimeni nu m-a reclamat la companie”, dezvăluie Marius metoda prin care crede că a reușit să țină COVID-ul la distanță.

Anglia își trăiește prezentul, ca mai toate țările afectate de coronavirus.

Pe stradă îi vezi ocolindu-se reciproc, chiar cu gesturi ostentative, iar când dau nas în nas din greșeală sar ca arși”, mai povestește Marius.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news