6.1 C
London
Tuesday, November 23, 2021
6.1 C
London
Tuesday, November 23, 2021

Mesajul radical postat de un britanic pe retelele de socializare

Romania atrage anual zeci de vanatori straini, carora nu le pasa de protejarea speciilor pe cale de disparitie in Europa.

Anca T. a semnalat pe retelele de socializare un caz al unei firme din Scotia care organizeaza excursii de vanatoare in Romania.

Indignata de poza postata pe Facebook de un vanator care a ucis cu sange rece un exemplar de urs brun, ea i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. urmatorul mesaj: „Va rog nu ne ucideti ursii. Trebuie sa faceti asta neaparat? Asta este singura modalitate prin care va puteti bucura de viata?”.

- Advertisement -

Raspunsul pe care Anca l-a primit a fost de-a dreptul revoltator.anunturiuk.com Indignata-de-poza-postata-pe-Facebook-de-un-vanator-care-a-ucis-cu-sange-rece-un-exemplar-de-urs-brun

Da, vom ucide toti ursii vostri, toate pasarile voastre din Delta Dunarii, toti cocosii de munte, toti mistretii si toti cerbii. Sunteti o tara ieftina, cu conducatori ieftini, politicieni corupti si asta meritati”, a scris britanicul, care face bani grei din afacerea pe care a dezvoltat-o.

Pentru o excursie de vanatoare a ursilor bruni in Romania, Hunting and Sporting Scotland Ltd solicita un onorariu de 4.500 de euro si nu este singura care face acest lucru. Alte firme straine organizeaza si vanatoare de cerbi, capre negre, si lupi, cu toate ca vorbim despre specii protejate prin lege.

Romania are cea mai mare populatie de ursi bruni din Uniunea Europeana, aproximativ 40% , insa cu toate acestea specia este din ce in ce mai rara si la noi in tara. Pe langa distrugerea habitatelor naturale, ca urmare a dezvoltarii asezarilor umane, la declinul populatiei de urs brun din Romania contribuie si vanatorii, care profita de legislatia slaba din domeniu si vaneaza ursi, cu mult peste limitele impuse de lege.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: