13 C
London
Wednesday, November 10, 2021
13 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Mergi in Trafalgar Square pentru a vedea cel mai spectaculos brad de Crăciun

Luminile pomului de Crăciun din această piață londoneză se aprind în prima zi de joi a lunii decembrie.

Tradiția datează din 1947, când orașul Oslo a oferit Londrei un brad enorm în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat Norvegiei de Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Bradul, de aproximativ 20 de metri, este adus în fiecare an tot din Norvegia și este folosit apoi pentru producerea de material săditor.

- Advertisement -

Pomul de Crăciun din piața oferă un punct central pentru toti turistii, seara diferite grupuri efectueaza colinde în piață, unele grupuri canta pentru strangerea de fonduri pentru organizațiile de caritate.

Arborele este tăiat în luna noiembrie în timpul unei ceremonii la care participa primarul orașului Westminster Boris Johnson și primarul din Oslo Norvegia.

Dupa este adus în Marea Britanie pe mare, respectiv calatoria cu camionul. O echipă de specialiști înalță bradul în piața cu ajutorul unei macarale hidraulice. Este decorat în mod tradițional norvegian, cu șiruri verticale de lumini toate becurile folosite sunt eficiente energetic.

Pomul de Crăciun rămâne în Trafalgar Square, până in a douăsprezecea noapte de Crăciun, dupa este dat jos pentru reciclare

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: