15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Menajera româncă din Londra a furat bunuri în valoare de 30 de milioane de euro

Maria Meșter, menajera româncă din Londra a ajuns în vizorul autorităților după ce a realizat așa-zisele “jafuri ale secolului“!

Femeia a furat bunuri în valoare de 30 de milioane de euro, alături de fiul ei, iar printre victimele lor a fost și fiica magnatului care a deținut Formula 1, Tamara Ecclestone.

- Advertisement -

Maria Meșter, menajera româncă din Londra a ajuns în vizorul autorităților după ce a realizat așa-zisele “jafuri ale secolului“! Femeia a furat bunuri în valoare de 30 de milioane de euro, alături de fiul ei, iar printre victimele lor a fost și fiica magnatului care a deținut Formula 1, Tamara Ecclestone.

Femeia a fost angajată pe post de menajeră în Milano, însă și-a dat seama că meseria ei nu îi aduce încasările la care ea visa. Prin urmare, a demisionat și a plecat din Italia, ca mai apoi să se alieze cu fiul ei și alți doi români pentru cea mai mare spargere din Marea Britanie.

Românii au furat bijuteriile Tamarei Ecclestone

În anul 2019 Maria Meșter, împreună cu fiul ei Bogdan Savastru și alţi doi români, Alexandru Stan şi Sorin Marcovici au dat lovitura vieții lor. Pe data de 13 decembrie au reușit să fure din casa Tamarei Ecclestone, fiica celebrului magnat care a deținut Formula 1, bijuterii în valoare de 25 de milioane de lire sterline.

Maria a profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, plecaseră într-o vacanţă de trei săptămâni și a pătruns în locuința ei.

Printre bunurile pe care au reușit să le fure de la fiica miliardarului se enumeră și un ceas Cartier, în valoare de 95.000 de euro, primit cadou la nuntă. Tamara a mai reclamat dispariţia unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari.

De asemenea, românii au dat o spargere semnificativă și în casa antrenorului de la Chelsea, Frank Lapard.

Procurorii sunt de părere că nu doar vedetele au căzut pradă hoților, care au ajuns la suma de 60 de milioane de lire sterline din jafurile realizate.

Menajera româncă a fost prinsă de autorități în timp ce se afla în aeroportul Standsted din Londra. Atunci ea purta o pereche de cercei în valoare de 300.000 de euro.

Printre dovezile găsite de anchetatori se regăsește și o fotografie a Mariei, în timp ce poartă mândră un colier al Tamarei, asortați cu o pereche de cercei extrem de scumpi.

Bogdan Savastru a fost arestat câteva zile mai târziu, dar pe un alt aeroport londonez, Heathrow, iar la scurt timp au fost găsiți și ceilalți doi români.

Toţi patru neagă că ar fi luat parte la jafuri, însă sunt acuzaţi oficial în acest caz, iar procesul se derulează la Isleworth Crown Court.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: