12 C
London
Saturday, November 6, 2021
12 C
London
Saturday, November 6, 2021

Medicul Virgil Musta: “Mânușile nu feresc de îmbolnăvire”

Atunci când oamenii interpretează greșit recomandările medicilor apare un risc foarte mare de îmbolnăvire cu noul coronavirus, a explicat un reputat medic de boli infecțioase din Timișoara. Pericolul este exact unde nu te aștepți, a avertizat el.

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli InfecţioaseVictor Babeş” din Timişoara, a arătat joi seară că mânușile pot face mai mult rău decât bine, în încercarea oamenilor de a preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

- Advertisement -

Marele pericol este când oamenii interpretează greșit recomandările medicilor, precizează reputatul medic virusolog, care arată că purtatul de mânuși nu trebuie să înlocuiască spălatul pe mâini.

Aici este pericolul!

Exact aici este pericolul, de a interpreta greşit aceste recomandări. Mănuşile sunt utile doar pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfăşurat o activitate cu risc de a contamina mâinile şi nu ne putem spăla imediat după aceea.

În acel moment, purtăm mănuşi şi, după ce am terminat acea activitate, aruncăm mănușile şi căutăm cât mai repede să ne spălăm.

În caz contrar, mănuşa fiind contaminată este ca şi o mână contaminată”, a spus Virgil Musta, în direct la Antena 3.

Importanța spălatului pe mâini
Mai mult, ai tendinţa să crezi că eşti protejat din cauza mănuşii: duci mâna la gură, la nas şi te contaminezi. Este periculos! Este mult mai important să ne dezobişnuim să ducem mâna la gură şi la nas, indiferent că mâna este cu mănuşă sau nu. Acesta este modul de contaminare”, a explicat medicul.

Este foarte important să ne spălăm pe mâini. Nu purtăm mănuşa şi considerăm că nu mai este nevoie să ne spălăm pe mâini. Purtăm mănuşa doar când ducem o activitate potenţial contaminantă şi, în rest, ne spălăm pe mâini”, a adăugat șeful de secție de la spitalul din Timișoara.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: