1.4 C
London
Friday, January 15, 2021

Medicul în Marea Britanie este privit ca orice specialist la care apelezi când ai nevoie

- Advertisement -

Medicul este privit în Marea Britanie ca orice specialist, la care apelezi când ai nevoie, ca un instalator sau electrician, a declarat dr. Tudor Toma, de la la University Hospital Lewisham, în cadrul unui workshop organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Iaşi.

“Atunci când există o problemă, medicul în Marea Britanie trebuie să o rezolve ţinând seama de protocoale. Pe de altă parte, sistemul îi oferă medicului tot ce are nevoie”, le-a spus medicul Tudor Toma studenţilor, la workshopul organizat de UMF Iaşi în cadrul proiectului “Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes”.

El a mai spus că medicii români aleg să plece să lucreze în străinătate atunci când au oportunităţi şi se întorc atunci când au posibilitatea de a dezvolta proiecte interesante. “Oricând m-aş întoarce în România“, a mai spus Toma.

- Advertisement -

Studenţii prezenţi au spus că, atunci când au ales medicina, au luat în calcul posibilitatea de a pleca să lucreze în străinătate. Ei consideră că principalele avantaje în a lucra în străinătate sunt salariul mai bun, condiţii de lucru mult mai moderne, dezvoltare profesională şi personală, respect şi libertate. Dezavantajele ar fi depărtarea de familie, lupta continuă cu o societate care nu te adoptă şi cu care nu te identifici, epuizare la serviciu, diferenţe culturale, riscul de a fi marginalizat, discriminaţi, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Related news