6.8 C
London
Sunday, November 21, 2021
6.8 C
London
Sunday, November 21, 2021

Medicul în Marea Britanie este privit ca orice specialist la care apelezi când ai nevoie

Medicul este privit în Marea Britanie ca orice specialist, la care apelezi când ai nevoie, ca un instalator sau electrician, a declarat dr. Tudor Toma, de la la University Hospital Lewisham, în cadrul unui workshop organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Iaşi.

“Atunci când există o problemă, medicul în Marea Britanie trebuie să o rezolve ţinând seama de protocoale. Pe de altă parte, sistemul îi oferă medicului tot ce are nevoie”, le-a spus medicul Tudor Toma studenţilor, la workshopul organizat de UMF Iaşi în cadrul proiectului “Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes”.

El a mai spus că medicii români aleg să plece să lucreze în străinătate atunci când au oportunităţi şi se întorc atunci când au posibilitatea de a dezvolta proiecte interesante. “Oricând m-aş întoarce în România“, a mai spus Toma.

- Advertisement -

Studenţii prezenţi au spus că, atunci când au ales medicina, au luat în calcul posibilitatea de a pleca să lucreze în străinătate. Ei consideră că principalele avantaje în a lucra în străinătate sunt salariul mai bun, condiţii de lucru mult mai moderne, dezvoltare profesională şi personală, respect şi libertate. Dezavantajele ar fi depărtarea de familie, lupta continuă cu o societate care nu te adoptă şi cu care nu te identifici, epuizare la serviciu, diferenţe culturale, riscul de a fi marginalizat, discriminaţi, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcemediafax

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: