14.9 C
London
Saturday, June 25, 2022
14.9 C
London
Saturday, June 25, 2022

Medicul Flavia Groșan grăbește vindecarea pacienților infectați cu coronavirus cu până la trei zile.

Cadrele medicale din Marea Britanie spun că, în cazul persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus și suferă de astm, folosirea inhalatoarelor pot grăbi procesul de vindecare. Ideea în cauză a fost promovată de medicul pneumolog Flavia Groșan, în urmă cu câteva luni.

La acea vreme, despre ”fenomenul Groșan” s-a spus că reprezintă un simptom al neîncrederii în “autoritățile nepregătite, arogante și disprețuitoare (…), autorități deja vaccinate și izolate în bula lor de cleștar, care, pentru că nu știe ce și cum să facă, mai introduc niște restricții, mai închid niște școli, mai restrâng din drepturi și libertăți, mai găsesc niște ”teroriști”, în timp ce se ceartă unii cu alții pe Facebook”.

Studiu. Tratamentul tip suspensie de inhalat ajută la vindecarea pacienților COVID-19

- Advertisement -

Potrivit unui nou studiu prezentat de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, luni, 21 iunie, cadrele medicale din Marea Britanie au prescris pacienților suferind de COVID-19 tratamente tip suspensie de inhalat. Conform ultimelor cercetări, persoanele infectate cu noul coronavirus se vindecă de boală mai repede cu până la trei zile.

Medicul Flavia Groșan a prezentat, în luna martie, propria schemă de tratare a noului coronavirus, decizie contestată de foarte multe dintre autorități. 

În zece zile pacienții mei sunt ok,mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine.

Schema de tratament a medicului Flavia Groșan

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine. Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin.

Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin. Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu! Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zece ani. 

Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare.

Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie. Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta. Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îl dau”, s-a exprimat Flavia Groșan.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: