18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Medicu român din Londra care tratează suspecții de coronavirus „Cel mai bun angajat al lunii“

Medicul gorjean Roxana Hotoboc, care lucrează la Departamentul de Urgenţe de la „St. Thomas’ Hospital“, cel mai mare spital din Londra, a relatat modul în care s-a ajuns să fie trataţi pacienţii care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19.

Medicul a mărturisit într-o postare de pe pagina sa de Facebook, după ce a ieşit dintr-o tură de noapte, că pacienții care au o stare generală bună și au simptome specifice de infectare cu coronavirus sunt trimişi acasă în izolare: „Bolnavi diverşi, majoritatea cu suspiciune de infecţie cu corona.

- Advertisement -

Nu mai testăm bolnavii care sunt în general bine, deşi au simptome de posibilă infecţie cu COVID-19. Îi trimitem acasă, la autoizolare împreuna cu familia şi contacţii“.

Medicul susţine că în spital sunt internaţi doar bolnavii care au o stare generală degradată: „Îi testăm doar pe bolnavii care se simt mai rău şi trebuie internaţi (vorbesc pe înţelesul tuturor, nu în termeni medicali)“.

Doi medici s-au îmbolnăvit

Roxana Hotoboc susține că riscul de infectare este foarte ridicat și doi colegi s-au îmbolnăvit: „Doi medici ORL sunt pe aparate de ventilaţie, infectaţi de la pacienţii pe care i-au examinat, intubat etc.“

„Nu există o altă şansă, decât asta!“

Medicul gorjean susține că răspândirea virusului poate fi oprită într-un singur mod: „Singura şansă de oprire a acestei epidemii este ca virusul să nu se mai transmită de la om la om. Nu există o altă şansă, decât asta! Concluzia nu îmi aparţine, dar sunt total de acord cu ea! Ar fi bine ca toată lumea să înţeleagă cât de importantă este izolarea. Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine, dar depinde în primul rând de noi“.

Declarată de două ori cel mai bun cadru medical

Roxana Hortoboc a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara şi a fost timp de şapte ani, medic generalist la dispensarul din comuna Urdari. A ocupat o perioadă funcția de director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, iar în anul 2007, după ce a fost înlăturată din funcţie, a emigrat cu toată familia.

Cel mai mare spital londonez acordă în fiecare luni cadrelor medicale distincţii, în urma rezultatelor obţinute şi a aprecierii de care se bucură în rândul colegilor.

Roxana Hotoboc, medic specialist senior, a primit de două ori distincţia de „Cel mai bun angajat al lunii“ din partea conducerii spitalului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: