21.1 C
London
Monday, June 20, 2022
21.1 C
London
Monday, June 20, 2022

Medicii din Marea Britanie amenință cu greva în plină pandemie de coronavirus

Medicii și asistentele din Marea Britanie sunt pe punctul de a refuza să mai lucreze, scrie The Guardian, din cauză că nu au strictul necesar pentru a se apăra de infecția cu coronavirus mănuși, măști și echipamente de protecție.

Peste 8.000 de persoane infectate au fost raportate până acum în Regatul Unit și 422 de decese.

Sistemul medical e suprasolicitat deja, iar medicii, prima linie în lupta cu noul coronavirus, se plâng că sunt abandonați de guvernanți și se așteaptă de la ei să-și asume “riscuri inacceptabile”.

- Advertisement -

Personalul medical britanic acuză lipsa costumelor de protecție și amenință cu greva, în plină pandemie de Covid-19.

Suntem abandonați de autorități. Ne lipsesc lucruri esențiale pentru a ne proteja, lucruri recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. În aceste condiții, foarte mulți doctori simt că nu au altă soluție decât să renunțe la a profesa, deși își iubesc meseria.

Guvernul trebuie să ne protejeze, ca să dăm randament 100% la locul de muncă. Până acum, noi ne-am respectat partea de înțelegere, însă autoritățile nu. Noi ne-am făcut treaba, ei nu ne-au dat strictul necesar”, a mai spus dr. Rinesh Parmar.

Și asociația asistenților medicali din UK, care are 400.000 de membri, e în aceeași situație.

S-ar putea să avem de ales între sănătatea noastră și îngrijirea bolnavilor.

Mulți vom alege să renunțăm la muncă, pentru a ne proteja. Guvernl trebuie să înțeleagă că avem nevoie disperată de costume de protecție.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: