15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022
15.4 C
London
Sunday, July 3, 2022

Medic român condamnat la patru luni de închisoare în Marea Britanie

Medicul român, Ioan Boilă, în vârstă de 55 ani din Alba Iulia,  acuzat de pronografie infantilă, a fost condamnat la patru luni de închisoare  în Marea Britanie, informează itv.

Acesta a fost oprit, în 2013,  de ofițerii de frontieră în orașul Dover din comitatul Kent, medicul spunând că merge la un interviu pentru un job la Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia. Însă, aceștia i-au percheziționat  mașina și au găsit DVD-uri cu peste 7.000 de filmulețe  obscene cu femei care mutilează animale. De asemenea, ei au descoperit opt filmulețe în care erau abuzați sexual niște copii.

Boilă a fost eliberat de justiția britanică pe cauțiune în ianuarie 2013, dar nu s-a mai prezentat la proces și a fugit în România, unde a continuat să-și exercite profesia până în noiembrie, anul trecut, când a fost arestat în baza unui mandat european. Acesta a fost dus în ianuarie în fața judecătoriilor de la un tribunal din Canterbury și a pledat vinovat la acuzațiile de import și posesie de imagini indecente, fiind încarcerat marți pentru patru  luni de zile.

- Advertisement -

Ioan Boilă s-a aflat în posesia unor materiale video înfiorătoare, ce includeau copii abuzați și animale mutilate. Faptul că voia să vină în Marea Britanie să practice ca doctor este și mai înfricoșător”, a declarat Richar Bowen de la NCA, Agenţia britanică pentru combaterea crimei organizate.

Medicul român va fi, de asemenea,  inclus pe lista infractorilor sexuali timp de șapte ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: