10.9 C
London
Monday, November 8, 2021
10.9 C
London
Monday, November 8, 2021

McLaren a anunţat, concedierea a 1.200 de angajaţi

McLaren a anunţat, marţi, concedierea a mai mult de un sfert din personalul său, 1.200 de angajaţi, din cauza impactului economic al pandemiei de coronavirus asupra activităţii companiei, informează BBC, potrivit news.ro.

Dacă partea cea mai importantă a concedierilor va viza divizia producătoare de supercar-uri, de aproape 4.000 de angajaţi, 70 de persoane vor fi date afară din cadrul echipei de Formula 1, care numără aproximativ 800 de oameni.

- Advertisement -

Va exista şi o a doua etapă a concedierilor, în 2021, odată ce echipa va intra sub incidenţa acordului recent încheiat privind plafonul bugetar la nivelul Formulei 1.

Cursele de Formula 1 au fost suspendate, în timp ce comenzile pentru supercar-urile produse de McLaren au scăzut din cauza pandemiei.

McLaren a arătat că a fost “grav afectată” de criză.

Compania a precizat că a lucrat din greu pentru a reduce costurile şi pentru a evita disponibilizările.

Dar acum nu avem altă opţiune decât să reducem dimensiunea forţei de muncă“, a declarat preşedintele McLaren, Paul Walsh, într-un comunicat.

Este, fără îndoială, un moment provocator pentru compania noastră şi în special pentru oamenii noştri, dar intenţionăm să ieşim ca o afacere eficientă şi durabilă, cu un curs clar pentru revenirea la creştere“, a precizat el.

Producătorul de automobile pentru circuite de curse şi şosele operează o fabrică la Woking, lângă Londra, proiectată de firma arhitectului Norman Foster. McLaren are şi un centru tehnologic de materiale compozite la Sheffield.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: