2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Măsuri speciale de protecţie a comunităţii evreieşti din Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron a anunţat într-un interviu acordat de la Washington, că securitatea locurilor frecventate de către membrii comunităţii evreieşti britanice urmează să fie consolidată după atacurile sângeroase de la Paris.

Întrebat de postul de televiziune Channel 4 News dacă Marea Britanie a decis să consolideze securitatea comunităţilor evreieşti – după atacurile comise la Paris sătămâna trecută şi destructurarea unei celule care se pregătea să comită atentate împotriva poliţiştilor, joi, în Belgia -, David Cameron a răspuns că “da, este ceea ce am discutat cu serviciile de informaţii şi poliţia în cursul reuniunii pe care am prezidat-o la începutul săptămânii“.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Este, evident, foarte important să învăţăm lecţia a tot ceea ce se întâmplă în Europa, să punem întrebări despre ceea ce s-ar putea întâmpla aici, ce măsuri sunt necesare să fie luate, de aceea a anunţat poliţia astăzi că vom suplimenta numărul de patrule cu scopul de a proteja comunitatea evreiască[/pull_quote_center] , a adăugat el.

În contextul în care securitatea a fost consolidată şi pentru poliţişti, Cameron, aflat în vizită la Washington pentru a discuta cu preşedintele Barack Obama despre securitatea cibernetică, i-a îndemnat pe britanici să fie “teribil de vigilenţi“.

[pull_quote_center]Nu există niciun mijloc de garantare a unei protecţii 100% într-o societate liberă şi deschisă[/pull_quote_center] , a avertizat el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: