11.6 C
London
Friday, October 15, 2021
11.6 C
London
Friday, October 15, 2021

Măsuri drastice împotriva epidemiei de coronavirus în Marea Britanie

Marea Britanie se pregăteşte să ia, de săptămâna viitoare, noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, după ce aproape 800 de britanici au fost infectaţi, iar 11 persoane au murit, scrie Dailymail.co.uk.

Astfel, persoanele infectate cu coronavirus şi suspectate că ar putea răspândi virusul ar putea fi arestate, dacă acest lucru va fi necesar, pentru a opri răspândirea virusului.

Arestarea va fi „pentru o perioadă limitată de timp”, au precizat autorităţile.

- Advertisement -

Am adoptat o serie de măsuri pentru a da Guvernului puteri sporite, inclusiv posibilitatea de a interzice adunările publice şi de a oferi compensaţii firmelor afectate de coronavirus”, a declarat un oficial britanic în presa locală, potrivit Mediafax.

Nu este clar ce adunări vor fi interzise. Cel mai probabil, va fi luată decizia de a fi anulate toate adunările de peste 500 de oameni, urmând exemplul Scoţiei, scrie presa internaţională.

Asta înseamnă că turnee precum Wimbledon nu vor mai avea loc.

Deşi adunările publice vor fi interzise, şcolile vor rămâne deschise pentru a nu îi obliga pe părinţi să îşi ia zile libere ca să stea cu copiii.

Măsurile vor intra în vigoare, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Pentru a preveni răspândirea virusului, autorităţile înceacă să determine tot mai multe companii să îşi lase angajaţii să lucreze de acasă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: