15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Mașinile din Marea Britanie nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Vehiculele cu volan pe dreapta provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepţia situaţiei în care perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungită, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR). 

Până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile.

- Advertisement -

În același timp, RAR a precizat că nu există nici o prevedere legislativă la acest moment prin care proprietarii acestor autoturisme să fie obligați să schimbe volanul pe stânga. 

Câteva mii de băcăuani au ales să înmatriculeze în ultimii ani mașini aduse din Anglia. „În perioada 2007-2020, în județul Bacău au fost emise 4.930 cărți de identitate ale vehiculelor pentru astfel de autovehicule”, informează Registrul Auto Bacău

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: