6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Masinile care se conduc singure din vară pe strazile din Marea Britanie

Marea Britanie va permite, începând din vară, testarea mașinilor autonome pe drumurile publice, acesta fiind un important pas în dezvoltarea și adoptarea acestor modele. Acțiunea însoțește investiții majore făcute de guvernul britanic în acest domeniu.

Departamentul pentru Transport (DfT) din Marea Britanie a dat undă verde solicitării ca producătorii auto să poată testa mașini autonome pe drumurile publice. Măsura are ca scop încurajarea acestor producători să dezvolte sisteme cât mai avansate, care să poată rezulta într-un final într-un model perfect capabil să se conducă singur și să îndeplinească cu succes atribuțiile unui astfel de mijloc de transport.

- Advertisement -

Mașinile autonome vor putea fi conduse cu condiția ca în habitaclu să existe cel puțin o persoană, care să poată prelua oricând controlul asupra automobilului.

[pull_quote_center]Vreau ca Marea Britanie să fie un lider în acestă nouă direcție de dezvoltare. Vreau să adopte o tehnologie care să transforme drumurile noastre și să pună bazele pentru un nou domeniu care să atragă investiții globale[/pull_quote_center] , a spus Claire Perry, ministru al Transporturilor, conform Automotive News.

Decizia guvernului vine în condițiile în care piața și industria auto din Marea Britanie cunosc o creștere puternică. Piața britanică a ajuns a doua din Europa, după Germania, în timp ce exporturile s-au dublat în ultimii 10 ani.

Mai mulți producători auto au făcut investiții masive în direcția mașinilor autonome. Chiar și companii din alte domenii, precum Google sau Apple, au demarat proiecte în acest sens. Marea Britanie ar putea deveni prima țară în care mașinile autonome să apară pe șoselele publice.

Marea Britanie a alocat nu mai puțin de 19 miliarde de lire sterline pentru proiecte în tehnologia pentru vehiculele autonome, acestea fiind dezvoltate în patru orașe ale sale. În total industria mașinilor autonome este estimată să atingă valoarea de 900 miliarde lire până în 2025.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: