11 C
London
Sunday, June 26, 2022
11 C
London
Sunday, June 26, 2022

Mașini de lux furate din Marea Britanie, descoperite în vămile românești

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Giurgiu au depistat doi cetăţeni români care s-au prezentat la controlul de frontieră la volanul unor autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 08.01.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român S.S., în vârstă de 25 de ani, conducând autoturismul marca BMW, model 420 D, fabricat în 2013.

În urma verificărilor specifice, s-a constatat că autoturismul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

- Advertisement -

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în anul 2016 şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Tot în aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 57 de ani, la volanul unui autovehicul cu platformă pe care transporta un autoturism marca Audi A6, an de fabricaţie 2012.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în data de 07.12.2019.

Cu privire la cele constatate, cetăţeanul român a declarat că transporta autoturismul la solicitarea unui prieten și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autoturismele, în valoare de 85.000 de lei, respectiv 61.100 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: