16.9 C
London
Monday, June 20, 2022
16.9 C
London
Monday, June 20, 2022

Marea Britanie: Zeci de bebeluși morți la unul dintre cele mai mari spitale

Zeci de bebeluși au murit sau au rămas cu leziuni cerebrale, după ce personalul medical a făcut erori în timpul nașterii, la unul dintre cele mai mari spitale din Marea Britanie.

O investigație The Independent și Channel 4 News a descoperit exemple repetate de îngrijire deficitară, în ultimul deceniu, la Nottingham University Hospitals NHS Trust, unde părinții disperați luptă pentru a afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu copiii lor.

- Advertisement -

În timpul unei nașteri, medicii au tăiat gâtul unui nou-născut. A murit la scurt timp după naștere, fără examen post-mortem, în ciuda leziunilor traumatice.

Într-un alt caz, un bebeluș a murit la câteva ore după ce a fost externat din spital, în ciuda faptului că mama sa le-a spus medicilor că nou născutul nu a plâns și nu s-a hrănit de la naștere.

Spitalul a plătit deja peste 91 milioane de lire sterline daune și costuri legale din 2010, pentru 46 de cazuri de copii rămași cu leziuni cerebrale permanente, 19 copii născuți morți și 15 decese.

Documentele arată că, în unele cazuri, lipseau notele medicale esențiale, în timp ce în altele erau complet inexacte. Trustul NHS nu a reușit să investigheze în mod corespunzător unele decese timp de luni de zile și, în cazurile în care a făcut-o, detaliile au fost greșite sau recenziile au fost diminuate de conducere, pentru a minimiza criticile, scrie The Independent.

Un raport privind moartea bebelușului Harriet Hawkins, în 2016, a fost schimbat de la concluzia că moartea a fost legată de erori la aceea că moartea „ar fi putut fi evitată”.

În 2020, moartea unei mame după naștere a fost etichetată ca un incident cu „vătămare redusă”.

Lucruri asemănătoare s-au petrecut la spitalele Shrewsbury și East Kent, ambele făcând obiectul unor anchete independente.

În prezent există 201 plângeri de neglijență clinică împotriva serviciilor de maternitate ale trustului, din 2010, aproape jumătate fiind depuse în ultimii patru ani.

Pentru cele 84 de cazuri închise, NHS a plătit 79,3 milioane de lire sterline despăgubiri și încă 12,3 milioane de lire sterline costuri procesuale.

În cele 201 plângeri, există 15 decese, 19 copii morți al naștere, 46 de cazuri de leziuni cerebrale și 18 cazuri de paralizie cerebrală.

Un total de 25 de cazuri au fost cauzate de întârzieri în tratament, alte 15 de eșecul de a răspunde la o frecvență cardiacă fetală anormală și 13 atribuite complicațiilor care nu au fost recunoscute.

Trustul care se ocupă de spitalul din Nottingham a declarat pentru The Independent că are un program major de îmbunătățire a serviciilor de maternitate, care include un accent pe cultură, învățare și o mai bună guvernare.

Activitatea include o mai bună pregătire a moașelor în ceea ce privește monitorizarea femeilor și bebelușilor și evaluarea riscului, precum și recrutarea continuă a moașelor și a medicilor obstetricieni.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: