7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Marea Britanie vrea să-și îmbunătățească relațiile cu Rusia

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a anunțat că vrea ca Regatul Unit, care recent a votat ieșirea din UE,  să-și îmbunătățeacă relațiile cu liderul de la Kremlin, informează Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin și premierul britanic Theresa May au avut o discuție telefonică în cadrul căreia și-au exprimat nemulțumirea, privind  situația actuală a relațiilor dintre Rusia și Marea Britanie. Informația a fost dezvăluită marți de Kremlin, într-un cpomunicat.

Kremlinul a adăugat într-un comunicat că cele două părți au convenit să își intensifice cooperarea asupra mai multor chestiuni, printre care îmbunătățirea dialogului dintre serviciile secrete ale celor două țări pentru garantarea securității în domeniul aviatic.

- Advertisement -

Putin și May au căzut de asemenea de acord să aibă o întrevedere în viitorul apropiat, a mai precizat Kremlinul, subliniind că discuția telefonică a avut loc la inițiativa Marii Britanii.

Anunțul vine la doar aproape două luni, după ce Marea Britanie a organizat un referendum prin care cetățenii au votat Brexit, ieșirea din blocul comunitar. În urma votului, premierul birtanic David Cameron și-a dat demisia, iar în locula cestuia a fost desemnată Theresa May,  în vârstă de 59 de ani, aceasta fiind a doua femeie care deține această funcție, după Margaret Thatcher.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: