13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie vrea să scape de medicii străini „care nu vorbesc engleză corespunzător”

Nigel Farange, liderul Partidului de Independenţă din Marea Britanie (UKIP), a declarat că vrea să scape de muncitorii din sistemul medical „care nu vorbesc bine engleză“, adăugând că un guvern condus de UKIP ar implementa noi testări pentru cei aproximativ 130.000 de medici şi asistente din sistemul medical englez.

Liderul partidului de extremă dreaptă din Anglia a spus că „oamenii vorbesc“ despre medici care i-au tratat şi care „nu vorbesc engleză corespunzător“. El a denumit această situaţie ca fiind „scandaloasă“, mai ales că personalul medical nu este în proporţie mai mare britanic.

- Advertisement -

Întrebat de „Sky News“ dacă îi va da afară pe cei care nu vorbesc engleză bine, Nigel Farage a răspuns că „bineînţeles“. „Nu vrem oare să trăim într-o ţară în care să vorbim aceeaşi limbă? Nu este scandalos faptul că nu ne pregătim asistentele şi medicii englezi îndeajuns de bine?“, a adăugat el.

Potrivit Sistemului Naţional de Sănătate (NHS), toţi doctorii care solicită licenţă să practice medicina în Marea Britanie „trebuie să demonstreze competenţe lingvistice prin obţinerea unei licenţe în cadrul Sistemului de Testare al Limbii Engleze. Însă Farange a spus că „este destul de evident“ că Partidul său ar solicita retestarea celor aproximativ 130.000 de cetăţeni străini care lucrează în sistemul de sănătate britanic.

[pull_quote_center]Nu ştiu despre dumneavoastră, dacă aţi fost consultat de un medic ce nu vorbeşte bine engleză, însă este ceva despre care oamenii vorbesc. Dacă medicii nu vorbesc engleză şi tratează pacienţi vorbitori de engleză, atunci cu siguranţă că nu ar fi trebuit angajaţi[/pull_quote_center] , s-a adresat reporterilor liderul UKIP.

[pull_quote_center]Fără nicio umbră de îndoială, există şi scopul de a economisi în cadrul NHS, deşi costurile din sănătate vor creşte foarte mult în anii ce urmează, tocmai pentru că populaţia creşte atât de repede. Aşadar, ne va consta mai mult în următorii câţiva ani, însă asta nu înseamnă că sistemul nu poate deveni mai eficient[/pull_quote_center] , a declarat Farage, citat de „The Independent“.

Liderul UKIP a adăugat că departamentele unde partidul său propune economii în sistemul de sănătate vor fi dezvăluite „într-o serie de discursuri ţinute în următoarele câteva luni“, conchide publicaţia britanică.

video source: SkyNews

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: