20.8 C
London
Friday, June 24, 2022
20.8 C
London
Friday, June 24, 2022

Marea Britanie vrea să renunțe la carantină pentru străinii complet vaccinați

Guvernul britanic a anunţat vineri că în următoarele două săptămâni cetăţenii străini complet vaccinaţi anti-COVID-19 ar putea veni în Regatul Unit fără să mai stea în carantina obligatorie, relatează Afp, citată de Agerpres.

Este un lucru la care lucrăm acum foarte intens. În privinţa calendarului, cred că voi putea spune mai mult în următoarele două săptămâni”, a declarat la postul Sky News ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps.

Oficialul britanic a explicat că este vorba despre posibilitatea ”recunoaşterii aplicaţiilor sau certificatelor de vaccinare ale altor ţări”, ceea ce ”va face să fie mai uşor pentru unele locuri, precum Uniunea Europeană”, care a implementat un certificat digital.

- Advertisement -

Joi, 8 iulie, executivul de la Londra a anunţat că numai rezidenţii britanici vaccinaţi cu ambele doze de vaccin vor fi scutiţi, începând din 19 iulie, de măsura carantinei la revenirea în Regatul Unit dinspre numeroase ţări plasate pe lista ”portocalie”, printre acestea fiind şi destinaţii turistice precum Franţa, Spania sau Italia.

Eliminarea carantinei prin prezentarea documentelor de vaccinare a fost comentată vineri de un sindicat al serviciului de imigrări, care a avertizat despre riscul unor timpi lungi de aşteptare la sosirea pe aeroporturile britanice vara aceasta din cauza verificărilor documentelor sanitare.

Regatul Unit şi-a vaccinat până în prezent cu schema completă aproape două treimi din populaţia adultă şi circa 86,6% cu prima doză.

În aceleași timp, țara se confruntă cu un val major de COVID alimentat aproape în totalitate de varianta Delta a virusului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: