9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie vrea să preia 3.000 de refugiați copii care călătoresc singuri prin Europa

Marea Britanie ar trebui să preia 3.000 de refugiați copii care călătoresc singuri prin Europa și se află în pericol de a cădea pradă traficanților de persoane, recomandă o comisie parlamentară care monitorizează activitatea Departamentului britanic pentru Dezvoltare Internațională.

Preluarea minorilor neînsoțiți ar trebui să se afle în centrul angajamentului Londrei de a primi 20.000 de refugiați sirieni, consideră Comisia pentru Dezvoltare Internațională.

Copiii sunt, în mod cert, unii dintre cei mai vulnerabili refugiați pe care criza i-a creat‘, a subliniat Stephen Twigg, președintele comisiei, într-un comunicat emis marți.

- Advertisement -

După ce au supraviețuit unei călătorii pline de pericole, există o posibilitate serioasă ca minorii neînsoțiți să devină victime ale traficanților de persoane care să-i oblige la practicarea prostituției, muncii forțate și traficului de droguri‘, subliniază comisia, vorbind despre ‘o problemă de maximă urgență‘, informează Reuters, citată de Agerpres.

Comisia cere guvernului să ajungă la o ‘decizie rapidă‘ în ce privește propunerea organizației Salvați Copiii, care a lansat o petiție online în septembrie.

Analizăm din nou problema de a duce copii sirieni în Marea Britanie, atât din regiune, cât și din Uniunea Europeană. În orice caz, trebuie să ne asigurăm că propunerile noastre sunt în interesul superior al copiilor afectați și nu îi supun la riscuri suplimentare

Comisia pentru Dezvoltare Internațională a mai cerut guvernului să se asigure că refugiații din grupuri vulnerabile precum LGBT, creștinii și persoanele cu dizabilități au acces la procesul de relocalizare.

Printre altele, comisia recomandă guvernului să folosească mai bine ofertele de sprijin în favoarea refugiaților sirieni venite din partea comunităților locale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceromaniatv

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: