3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Zeci de mii de tineri și familii sunt vizate de măsuri financiare severe in Marea Britanie

Marea Britanie se pregătește de un nou cataclism financiar ce anunță noi măsuri de austeritate, axate exclusiv pe blocarea beneficiilor sociale care fuseseră prevăzute ani la rând sub diferite forme de ajutor financiar imigranților sau cetățenilor britanici.

După ce au adoptat un buget destul de precaut cu reduceri semnificative ale costurilor sociale, membrii noului executiv britanic pregătesc o nouă lovitură menită să reducă simțitor deficitul intern și datoria externă. Paradoxal, noul set de măsuri va zgudui din temelii întreg eșafodajul social ancorat în jurul imigranților proveniți din cadrul Uniunii Europene. 

Potrivit tabloidului The Mirror, actuala echipă de guvernământ vrea să blocheze un întreg palier de beneficii sociale la următoarea rectificare, beneficii care ar fi parvenit în mod organic tinerilor imigranți rezidenți pe teritoriul Regatului Unit.

- Advertisement -

Astfel, toate ajutoarele legale cuvenite familiilor și tinerilor până în 22 ani vor fi sistate pe o perioadă de minimum 4 ani. Mai pe românește spus, alocațiile copiilor,și alte forme de subvenții și venituri sociale reglementate de legislația din UE care susțineau familiile rezidentilor străini vor fi blocate pentru un ciclu de cel puțin patru ani.

Tax Credits-Unacceptable plans to block Thousands of under 22s claiming benefits blasted by Labour

, aceste măsuri se vor repercuta automat și asupra societății britanice, deoarece cadrul legal convenit de Uniunea Europeană nu permite discriminări de nicio natură a drepturilor sociale alocate minorităților din cadrul membrilor europeni.

Măsurile de austeritate ce urmează a fi adoptate au născut numeroase controverse, deoarece ele vor afecta în mod direct peste 50.000 de familii tinere britanice în afara celor câteva zeci de mii de familii rezidente.

Opoziția din Marea Britanie susține că această formă de discriminare directă nu se justifică, atât timp cât Regatul Unit promisese adoptarea acestor măsuri de abia în 2017, după desfășurarea Referendumului național. Opoziția din Regat a mai subliniat că o reducere a blocării veniturilor sociale la doar doi ani ar mai îndulci ceva din duritatea legislativă actuală.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: